Sivistyslautakunta, kokous 14.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 89 Bänditilatoiminnan aloittaminen

HMKDno-2023-289

Valmistelija

  • Mika Koskela, vapaa-aikapäällikkö, mika.koskela@hameenkyro.fi

Kuvaus

Hämeenkyröön avataan uusi, kaikenikäisille kuntalaisille tarkoitettu bänditila, joka tarjoaa paikallisille bändeille ja muusikoille tilan harjoitteluun ja esiintymiseen kohtuulliseen hintaan. Bänditilan tarkoituksena on tukea paikallista musiikkiyhteisöä ja edistää musiikin harrastamista alueella. Kulttuuripalvelut vastaa bänditilatoiminnasta ja maksaa tilasta sisäistä vuokraa.

Bänditila tarjoaa mahdollisuuksia paikallisille bändeille ja muusikoille harjoitella ja kehittää taitojaan. Tilan varusteluun kuuluvat kunnan omistamat laadukkaat äänentoistolaitteet, soittimia, mikrofonit ja muut tarvittavat välineet, jotka ovat käytettävissä vuokraajan tarpeiden mukaan. Tavoitteena on tarjota asianmukaiset puitteet musiikin luomiseen, soittamiseen ja esittämiseen. Tilassa on mahdollista myös äänittää, miksata ja masteroida laadukkaasti musiikkia.

Vuokran määrä on 200 euroa + alv 24% / yhtye / vuosi. Vuokranmaksuaikataulusta sovitaan kulttuuripalveluiden työntekijän eli vuokraavan osapuolen kanssa.

Liitteenä bänditilojen asiakirja, josta ilmenee tilan säännöt ja vuokrausperiaatteet. Hallintosäännön § 104 mukaan lautakunnat päättävät maksut. Hallintosäännön § 107 mukaan sivistyslautakunta päättää muun muassa toiminnan järjestämispaikoista ja järjestämisen pääperiaatteista.

Lausunto asian ratkaisemiseksi vapaa-aikapäällikkö Mika Koskela:

Sivistyslautakunta päättää

  1. aloittaa kulttuuripalvelujen bänditilatoiminnan
  2. bänditilan toimintaperiaatteet ja -säännöt liitteen mukaisesti
  3. bänditilan käytön hinnaksi 200 euroa + alv 24% / yhtye / vuosi

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää vapaa-aikapäällikön lausunnon mukaisesti.

Päätös

Hyväksyttiin. 

Tiedoksi

kulttuurikoordinaattori, vapaa-aikapäällikkö, tilapalvelupäällikkö