Sivistyslautakunta, kokous 14.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 80 Esiopetussuunnitelman päivitys 2023

HMKDno-2023-65

Valmistelija

  • Kaisa Ojanen, varhaiskasvatusjohtaja, kaisa.ojanen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteet on Opetushallituksen antama määräys, jonka mukaan kunnat laativat paikallisen esiopetuksen opetussuunnitelman ja toteuttavat esiopetusta. Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden tehtävänä on laadukkaan ja yhtenäisen esiopetuksen yhdenvertainen toteutuminen koko maassa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen myötä sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta hyvinvointialueille 1.1.2023 alkaen. Myös oppilas- ja opiskelijahuoltolain (1287/2013) säännöksiä on täsmennetty vastaamaan uudistusta. Lakimuutoksen (377/2022) mukaan Opetushallituksen on uudistettava opetussuunnitelmien perusteet sekä Opiskeluhuollon keskeiset periaatteet ja tavoitteet. Kuntakohtaiset esiopetussuunnitelmat päivitetään vastaamaan perusteiden uudistusta ja ne tulevat voimaan 1.8.2023.

Osana lakiuudistusta opetuksen järjestäjien tulee laatia opiskeluhuoltosuunnitelma, joka otetaan käyttöön 1.8.2023. Opiskeluhuoltosuunnitelma tulee hyväksyttäväksi sivistyslautakuntaan kevään 2023 aikana.

Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteet on tämän pykälän liitteenä. Hallintosäännön § 107mukaan Sivistyslautakunta hyväksyy kuntakohtaiset opetussuunnitelmat.

Lausunto asian ratkaisemiseksi, varhaiskasvatuksen johtaja Kaisa Ojanen

Sivistyslautakunta hyväksyy Hämeenkyrön kunnan esiopetussuunnitelman

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää varhaiskasvatuksen johtajan lausunnon mukaisesti.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

päiväkotien johtajat