Sivistyslautakunta, kokous 14.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 88 Petäjä-opistolta tilattavat kansalaisopiston opetustunnit lukukaudella 2023-2024

HMKDno-2023-263

Valmistelija

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Koulutuskuntayhtymä Saskyn Petäjäopisto järjesti 17.5.2023 tilaaja-tuottajaneuvottelut, joihin osalistuivat Hämeenkyrön, Parkanon, Kihniön, Kankaanpään, Karvian ja Pomarkun kunnat. Opisto oli järjestänyt syyslukukaudella 2022 Hämeenkyrössä 2466,79 tuntia opetusta ja esityksenä oli vuodelle 2024 4500 tuntia opetusta Hämeenkyröön. Ennakkomaksuna kunnalta laskutetaan vuoden aikana 180 000 euroa ja lopullinen lasku tulee seuraavan vuoden alussa,kun todellinen totetunut tuntimäärä on tiedossa. Tällä tuntimäärällä jatketaan vuoden 2023 tasoa opetuksen määrässä Hämeenkyrössä.

Neuvotteluissa opisto kertoi aikovansa hakea Kyröskosken setlementiltä vapautuneita valtionosuustunteja ministeriöltä ja kunnat Hämeenkyrö muiden mukana puolsivat tätä hakemusta. Näköpiirissä on vähennyksiä opistojen valtionosuustunteihin, joten tämä mahdollinen tuntien saaminen alueen käyttöön on tarpeen nykyisen opetuksen määrän turvaamiseksi. Jos opistolle tulee vuodelle 2024 lisää valtionosuustunteja ja niitä tarjotaan myös Hämeenkyrölle, niin asiasta tehdään erillinen päätös.

Kyröskosken setlementin toiminnan lakattua on sekä kuntaan, että Petäjäopistolle tullut yhteydenottoja, joissa toivotaan joidenkin ryhmien jatkumista Petäjäopiston järjestämänä. On hyvä, että opisto kuuntelee kuntalaisia ja pyrkii vastaamaan kurssitoiveisiin nykyisen opetustuntien rajoissa toimintaansa kehittämällä yhdenvertaisesti. Kurssitarjottimen sisällöstä Petäjäopisto päättää itsenäisesti nykyisen järjestämisluvan mukaisesti.

Kunnanvaltuusto päätti 1.11.2021 opiston järjestämisluvasta Saskylle.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää

1) tilata koulutuskuntayhtymä Saskyn Petäjäopiston järjestämänä vuodelle 2024 4500 valtionosuustuntia vapaan sivistystyön opetusta Hämeenkyrön kunnan alueelle ja tähän toimintaan liittyen 180 000 euron ennakkomaksut vuoden 2024 aikana.

2) Lautakunta valtuuttaa sivistysjohtajan allekirjoittamaan kuntasopimuksen Saskyn kanssa.

Päätös

Hyväksyttiin.

Sivistyslautakunta tarkasti pöytäkirjan tämän pykälän osalta kokouksessa.

 

Esteellisyys

  • Hannele Nordfors. Syy: Saskyn yhtymähallituksen jäsen.

Tiedoksi

Petäjäopisto