Sivistyslautakunta, kokous 18.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 65 Sivistyspalvelujen hallinnoimien tilojen vuokraaminen organisaation ulkopuoliselle koko toimikauden mittaiseen käyttöön

HMKDno-2022-236

Valmistelija

  • Liisa Neronen, elämänlaatupalvelujen esimies, kirjastotoimenjohtaja, liisa.neronen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Sivistyspalvelujen hallinnoimien tilojen vuokraamisesta kuntaorganisaation ulkopuolisille on päätetty 16.11.2016 §82. Päätöksessä oli yhteinen hinnoittelu alakoulujen ja päiväkotien tiloille. Hintoja on päivitetty 22.8.2018 § 73 Mahnalan koulun valmistuttua. Liikuntapalvelujen maksut urheiluseuroille on hinnoiteltu ja päätetty erikseen.

Aiemmissa päätöksissä tilojen vuokrat on tarkoitettu satunnaisille käyttäjille. Jos kunnan ulkopuolisella käyttäjällä on tarvetta koko toimikauden mittaiselle käytölle, vuokrauskerran prosessikulut (muun muassa tilavaraus, avainten luovutus, laskutus) laskevat. On myös järkevää edistää koulun tilojen iltaisin ja viikonloppuisin tapahtuvaa säännöllistä käyttöä, josta voidaan periä maksu. Yksittäisen vuokrauskerran hinnalla koko toimikauden mittainen käyttö on liian kallista houkutellakseen käyttäjiä.

Liitteenä on nykyinen hinnasto kuntaorganisaation ulkopuolisille käyttäjille. 

Lausunto asian ratkaisemiseksi, ma. talous- ja hallintopäällikkö Liisa Neronen: 

Sivistyslautakunta päättää, että tilavuokra kunnan ulkopuoliselle vuokraajalle koko toimikauden mittaisesta toiminnasta on 50% oheisen liitteen hinnoista.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää ma. talous- ja hallintopäällikön lausunnon mukaisesti.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

vastuualueiden esihenkilöt