Sivistyslautakunta, kokous 18.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Aamu- ja iltapäivätoiminnan kilpailutus

HMKDno-2022-78

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Matleena Ylitalo, talous- ja hallintopäällikkö, matleena.ylitalo@hameenkyro.fi

Kuvaus

Valtuusto on hyväksynyt 21.2.2022 8 § koko kuntaa koskevan sopeuttamisohjelman vuosille 2022-2024. Valtuuston hyväksymispäätöksestä seuraa kuntalain 39 § perusteella hallitukselle ja lautakunnille tehtävä täytäntöönpanna yksityiskohtaisesti tarkentaen sopeuttamisohjelman keinot ja niiden eurovaikutukset palvelualueilla.

Sopeuttamisohjelmassa on asetettu sivistyspalveluille eri keinojen avulla säästökohteita. Yhtenä keinona on aamu- ja iltapäivätoiminnan ulkoistaminen. Koululaisten aamu- tai iltapäivätoiminnan järjestäminen ei ole kunnan lakisääteistä toimintaa. Kolmena edeltävänä lukuvuonna kunta on järjestänyt toimintaa itse.

Sopeuttamisohjelmassa todetaan aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämisen osalta, että käynnistetään markkinavuoropuhelu ja ulkoistetaan toiminta kolmannen sektorin toimijalle/toimijoille. Kilpailutusperusteissa huomioidaan toiminnan laatu.

Hallintosäännön 107 § mukaan sivistyslautakunnan ratkaisuvaltaan kuuluu päättää opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestämiseen liittyvistä kunnalle vapaaehtoisista toiminnoista, kuten aamu- ja iltapäivätoiminnasta.

Päätösehdotus

Esittelijä

Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää käynnistää markkinavuoropuhelun ja kilpailutuksen kolmannen sektorin toimijoiden kanssa aamu- ja iltapäivätoiminnan ulkoistamisesta.

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Liisa Neronen, elämänlaatupalvelujen esimies, kirjastotoimenjohtaja, liisa.neronen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Markkinavuoropuheluun ei ilmoittautunut yhtään tuottajaa.  Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämisen kilpailutus oli avoinna  Cloudia-ohjelmalla 12.4. - 12.5.2022. 

Kilpailutus ei perustunut hintaan, koska kunta maksaa tuottajalle toimintaan saamansa valtionosuuden. Tarjousten vertailuperusteet ja painoarvot ovat seuraavat:

1. HINTA 0 %

Hintaa ei vertailla.

2. LAATU 100 %

Toimintasuunnitelma 50%

Vastuuohjaajien vähimmäisvaatimukset ylittävä koulutus ja tarjoajan järjestämien lisäkoulutusten määrä sopimuskauden aikana 30 %

Ruokalistan monipuolisuus 10 %

Toimintavarmuus 10 %

Tarjouspyyntöön ei saatu yhtään tarjousta. 

Lausunto asian ratkaisemiseksi, ma. talous- hallintopäällikkö Liisa Neronen: 

Sivistyslautakunta toteaa kilpailutuksen kolmannen sektorin toimijoiden kanssa aamu- ja iltapäivätoiminnan ulkoistamiseksi päättyneen tuloksettomana.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Lautakunta päättää ma. talous- ja hallintopäällikön lausunnon mukaisesti.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

johtava rehtori