Sivistyslautakunta, kokous 18.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 59 Hämeenkyrön kunnan varhaiskasvatussuunnitelma 1.8.2022 alkaen

HMKDno-2022-111

Valmistelija

  • Kaisa Ojanen, varhaiskasvatusjohtaja, kaisa.ojanen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Opetushallitus antoi määräyksen uusista varhaiskasvatussuunnitelman perusteista 18.2.2022. Perusteet on uudistettu vastaamaan varhaiskasvatuslain muutoksia. Paikalliset varhaiskasvatussuunnitelmat päivitetään kansallisten perusteiden mukaisesti ja otetaan käyttöön 1.8.2022. 

Lakimuutosten lisäksi Hämeenkyrön varhaiskasvatussuunnitelmaan lisättiin sisältöä tunne- ja vuorovaikutustaitojen opettamisesta sekä kiusaamisen ehkäisemisestä. Laajan hyvinvointikertomuksen- ja suunnitelman sekä lasten ja nuorten hyvinvointisuunnnitelman tavoitteiden mukaisesti. Lisäksi varhaiskasvatussuunnitelmaan kuvattiin tarkemmin arvioinnin käytänteitä Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen arvioinnin suositusten mukaisesti. Monilukutaidon ja digitaalisen osaamisen kuntakohtaista osuutta on tarkennettu. Varhaiskasvatussuunnitelma on pylälän liitteessä. Lautakunnan oheismateriaaleissa on varhaiskasvatuksen uusi TVT-suunnitelma.

Hallintosäännön 108 § mukaan sivistyslautakunta hyväksyy kuntakohtaiset opetussuunnitelmat ja varhaiskasvatussuunnitelmat sekä muut toimintaa ohjaavat pitkäkestoiset suunnitelmat ja ohjeet.

Lausunto asian ratkaisemiseksi, varhaiskasvatuksen johtaja Kaisa Ojanen

Sivistyslautakunta hyväksyy Hämeenkyrön varhaiskasvatussuunnitelman käyttöön 1.8.2022 alkaen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää varhaiskasvatuksen johtajan lausunnon mukaisesti

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Päiväkotien johtajat, yksityiset varhaiskasvatuspalvelun tuottajat kunnan alueella, alakoulujen rehtorit