Kunnanhallitus, kokous 11.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 64 Elinkeinopalvelut kunnan organisaatiossa

HMKDno-2024-115

Valmistelija

  • Tiina Paloranta, talous- ja hallintojohtaja, tiina.paloranta@hameenkyro.fi

Kuvaus

Tehtävänanto ja tehty työ

Hallitus perusti elinkeino- ja työllisyystoimikunnan 28.8.2023 ja antoi toimikunnan tehtäväksi valmistella hallitukselle esityksen elinkeino- ja työllisyyspalvelujen organisoinnista ja sijoittumisesta kunnan organisaatiossa vuoden 2025 alusta. 

Elinkeino- ja työllisyystoimikunnan tehtävänannon mukaisesti sen on tehtävä yhteistyötä johtamisjärjestelmätoimikunnan kanssa elinkeino- ja työllisyyspalvelujen organisointiasian valmistelussa. 

Elinkeino- ja työllisyystoimikunta on käsitellyt organisointivaihtoehtoja. Valmistelumateriaalina toimikunta sai organisaatiokaaviot eri vaihtoehdoista ja vaikutusten ennakkoarvion. Toimikunnassa oli mukana elinympäristöjohtaja, elinkeinojohtaja ja työllisyyspalveluiden päällikkö, joista jokainen oli saanut esittää perusteluja toivomalleen organisointitavalle.  

Vaihtoehtoja oli esillä kolme

  • nykymalli eli elinkeinopalvelut on elinympäristöpalvelujen vastuualue, jossa yrityspalvelut ja työllisyyspalvelut ovat osavastuualueita
  • siirto hallintopalveluihin yhtenä vastuualueena tai niin, että yrityspalvelut ja työllisyyspalvelut ovat kumpikin vastuualueita
  • elinkeinopalvelut ovat uusi palvelualue


Toimikunnat kokoontuivat yhdessä 4.3.2024 ja tekivät hallitukselle esityksen, että elinkeinopalvelut siirretään hallintopalvelujen palvelualueelle ja yrityspalveluista ja työllisyyspalveluista tehdään kummastakin vastuualue. 

Liitteenä on vaikutusten ennakkoarviointi ja kuva kunnan organisaatiosta vuoden 2025 alusta lukien. 

Toimivalta

Valtuusto päättää palvelualuejaosta hallintosäännössä. 

Hallintosäännön 89 §:n mukaisesti hallitus päättää palvelualueen jakamisesta vastuualueisiin. Osa-aluejaosta päättävät lautakunnat ja omalta osaltaan hallitus. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Johanna Rannanjärvi, kunnanjohtaja, johanna.rannanjarvi@hameenkyro.fi

Hallitus siirtää elinkeino- ja työllisyystoimikunnan ja johtamisjärjestelmätoimikunnan yhteisen esityksen mukaisesti

  1. elinkeinopalvelut vuoden 2025 alusta hallintopalvelujen palvelualueelle ja
  2. yrityspalveluista ja työllisyyspalveluista tulee kummastakin vastuualue. 

Päätös

Hyväksyttiin. 

Tiedoksi

talous- ja hallintojohtaja Paloranta, elinympäristöjohtaja Asula-Myllynen, elinkeinojohtaja Kosonen, työllisyyspalveluiden päällikkö Rajakoski, laskentapäällikkö Salmela, taloussuunnittelija Rönkkö

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:
-    se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
-    kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimus on toimitettava Hämeenkyrön kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä, kello 15.00 mennessä.

Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hämeenkyrön  kunnan kunnanhallitus.

Postiosoite:  Härkikuja 7, 39100 Hämeenkyrö
Sähköpostiosoite: kirjaamo@hameenkyro.fi
Puhelinnumero:  03 - 565 23000          

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hämeenkyrön kunnan kirjaamosta kirjaamon aukioloaikana ma-pe klo 9.00 - 15.00.
Hämeenkyrön kunta
Härkikuja 7, 39100 Hämeenkyrö
kirjaamo@hameenkyro.fi
Puhelin: (03) 565 23000