Kunnanhallitus, kokous 11.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Valtuuston 19.2.2024 päätösten toimeenpano

HMKDno-2021-415

Valmistelija

  • Tiina Paloranta, talous- ja hallintojohtaja, tiina.paloranta@hameenkyro.fi

Kuvaus

Kuntalaki 39 §:

Kunnanhallituksen tehtävänä on vastata valtuuston päätösten valmistelusta, täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta.

Kuntalaki 143 §: 

Päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman.Täytäntöönpanoon ei kuitenkaan saa ryhtyä, jos oikaisuvaatimus tai valitus käy täytäntöönpanon johdosta hyödyttömäksi taikka jos oikaisuvaatimuksen käsittelevä toimielin tai valitusviranomainen kieltää täytäntöönpanon.

Kuntalaki 96 §: 

Jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatettava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi.

Valtuuston päätösten toimeenpanosta tehdään oma päätöksensä jokaisen valtuuston kokouksen jälkeen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Johanna Rannanjärvi, kunnanjohtaja, johanna.rannanjarvi@hameenkyro.fi

Hallitus

  1. toteaa,​ että valtuuston 19.2.2024 päätökset on tehty oikeassa järjestyksessä eikä ne mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi eivätkä ole lainvastaisia
  2. päättää,​ että valtuuston 19.2.2024 kokouksen päätökset pannaan täytäntöön.
     

Valtuuston kokouksessa valtuutettu Mirka Löfin ja muiden allekirjoittajien tekemä valtuustoaloite, Hämeenkyrön Pride-tapahtuman huomioiminen sateenkaariliputuksella. Aloite menee hallituksen valmisteluun.

Päätös

Hyväksyttiin. 

Tiedoksi

talous- ja hallintojohtaja Paloranta

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)