Elinympäristölautakunta, kokous 12.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 131 Avustushakemus, etsivä nuorisotyö

HMKDno-2023-505

Valmistelija

  • Hanna Rajakoski, työllisyyspalveluiden päällikkö, hanna.rajakoski@hameenkyro.fi

Kuvaus

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on lisätä hämeenkyröläisten nuorten (16-29-vuotiaiden) hyvinvointia etsimällä ja ohjaamalla heitä jo olemassa olevien palveluiden piiriin. Tehtävänä on nostaa ulkopuolelle ajautuneita tai ajautumassa olevia nuoria takaisin koulutukseen ja työmarkkinoille sekä parantaa heidän elämänhallintataitojaan ja tukea heidän omia voimavarojaan itsenäisen elämän opettelussa. Tehtävänä on nuorten työllistymisedellytysten parantaminen sekä koulupudokkaiden määrän vähentäminen. Etsivä nuorisotyö on sekä ennaltaehkäisevää että korjaavaa työtä. Tarkoituksena on toimia henkilökohtaisena oppaana tietään etsivälle nuorelle.

Hämeenkyrö on saanut Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston 08.03.2023 tekemällä päätöksellä  LSSAVI/22604/2022  60 000€ avustusta kahden kokoaikaisen etsivän nuorisotyöntekijän palkkauskuluihin ajalle 17.05.2023-16.05.2024. Etsivän nuorisotyön avustus on erityisavustus, jota saa käyttää ainoastaan päätöksen mukaisesti etsivän nuorisotyöntekijän palkkauskuluihin.

Hämeenkyrön kunta hakee edelleen Opetus- ja kulttuuriministeriön 60 000€ avustusta kahden etsivän nuorisotyöntekijän palkkauskuluihin ajalle 17.05.2024-16.05.2025. Hämeenkyrön kunnan omarahoitusosuus on noin 41 938€. Talousarviossa on tehty tähän varaus.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ritva Asula-Myllynen, elinympäristöjohtaja, ritva.asula-myllynen@hameenkyro.fi

Elinympäristölautakunta päättää valtuuttaa työllisyyspalveluiden päällikön hakemaan Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta kahden etsivän nuorisotyöntekijän palkkauskuluihin Länsi- ja Sisä-suomen aluehallintovirastolta edellä esitetyn mukaisesti ja valtuuttaa työllisyyspalveluiden päällikön tekemään avustushakemuksen Aluehallintoviraston sähköisessä asioinnissa. 

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Työllisyyspalveluiden päällikkö, elinkeinojohtaja

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)