Elinympäristölautakunta, kokous 12.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 130 Avustushakemus, starttivalmennus (nuorten työpajatoiminta)

HMKDno-2023-506

Valmistelija

  • Hanna Rajakoski, työllisyyspalveluiden päällikkö, hanna.rajakoski@hameenkyro.fi

Kuvaus

Nuorten työpajatoiminta eli starttivalmennus on suunnattu 16-28-vuotiaille hämeenkyröläisille nuorille, jotka tarvitsevat tukea elämänhallinnallisten taitojen harjoittelemisessa sekä oman työn- ja koulutusasemansa parantamisessa. Starttivalmennus toimii matalan kynnyksen paikkana, joka tarjoaa nuorille arkirytmiä, onnistumisen kokemuksia, tietoa koulutusmahdollisuuksista ja työelämästä, osaamisen vahvistamista, vertaistukea sekä yhteisön ja paikan, johon kuulua. Starttivalmennuksen toiminta-ajatus lähtee osallisuudesta ja aktiivisesta toimijuudesta. Kohderyhmänä ovat nuoret aikuiset, jotka tarvitsevat tukea ja motivointia oman suunnan löytämiseksi esimerkiksi työttömät työnhakijat, toimeentulotukea tai kuntoutustukea saavat, henkilökohtaista tukea tarvitsevat opiskelijat, koulutuksen keskeyttäneet tai ilman jatko-opiskelupaikkaa olevat nuoret.

Länsi- ja Sisä - Suomen aluehallintovirasto myönsi 13.3.2023 tekemällään päätöksellä LSSAVI/22640/2022Hämeenkyrön kunnalle 60 000€ valtionavustusta ajalle 1.1.2023-31.12.2024 yksilövalmentajan ja starttivalmentajan palkka-, matka- ja koulutuskuluihin sekä muuhun starttipajatoiminnan toteuttamiseen.  Avustus voi kattaa toiminnan kaikista hyväksyttävistä kustannuksista enintään 75 prosenttia.

Hämeenkyrön kunta hakee edelleen Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta nuorten työpajatoimintaan eli starttivalmennukseen startti- ja yksilövalmentajan palkkauskuluihin sekä muuhun toiminnan toteuttamisesta aiheutuviin kuluihin 75 000€ ajalle 1.1.-31.12.2024. Avustuksen saamiseksi on kunnan varattava omarahoitusosuutta vähintään 25% kaikista kuluista. Talousarviossa on tehty tähän varaus.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ritva Asula-Myllynen, elinympäristöjohtaja, ritva.asula-myllynen@hameenkyro.fi

Elinympäristölautakunta päättää valtuuttaa työllisyyspalveluiden päällikön hakemaan Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta nuorten työpajatoimintaan eli starttivalmennukseen edellä esitetyn mukaisesti ja valtuuttaa Työllisyyspalveluiden päällikön tekemään avustushakemuksen Aluehallintoviraston sähköisessä asioinnissa.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Työllisyyspalveluiden päällikkö, elinkeinojohtaja

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)