Sivistyslautakunta, kokous 24.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 66 Hämeenkyrön oppilaskuljetusperiaatteet

HMKDno-2023-179

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Liisa Neronen, talous- ja hallintopäällikkö, liisa.neronen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Hämeenkyrön oppilaskuljetusperiaatteet on päätetty sivistyslautakunnassa viimeksi 22.1.2020 § 6. Suurta muutostarvetta periaatteille ei ole, mutta edellisen päätöksen jälkeen on tapahtunut muutoksia tehtävänimikkeissä ja toiminnan järjestämisyksiköissä. Itsemaksavien  oppilaiden kuljetukseen on uudet ohjeet. Lisäksi kunnan muuttunut linjaus tähän astisiin käytäntöihin on kuljetuksen rajaaminen vain kodin ja koulun tai päiväkodin väliseen matkaan. 

Oheismateriaalina ovat nykyiset oppilaskuljetusperiaatteet, joihon on merkitty tehtävät muutokset. Liitteenä on uudet Hämeenkyrön esi- ja perusopetuksen oppilaskuljetusperiaatteet. 

Lausunto asian ratkaisemiseksi, talous- ja hallintopäällikkö Liisa Neronen:

Sivistyslautakunta hyväksyy liitteenä olevat Hämeenkyrön esi- ja perusopetuksen oppilaskuljetusperiaatteet 1.8.2023 alkaen

Päätösehdotus

Esittelijä

Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää talous- ja hallintopäällikön lausunnon mukaisesti.

Päätös

Lautakunta jätti asian pöydälle lisävalmistelua varten. Asia tuodaan uudelleen päätettäväksi toukokuun kokouksessa.

Valmistelija

  • Liisa Neronen, talous- ja hallintopäällikkö, liisa.neronen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Hämeenkyrön oppilaskuljetusperiaatteet on päätetty sivistyslautakunnassa viimeksi 22.1.2020 § 6. Suurta muutostarvetta periaatteille ei ole, mutta edellisen päätöksen jälkeen on tapahtunut muutoksia tehtävänimikkeissä ja toiminnan järjestämisyksiköissä. Itsemaksavien oppilaiden kuljetukseen on uudet ohjeet. Lisäksi kunnan muuttunut linjaus tähän astisiin käytäntöihin on kuljetuksen rajaaminen vain kodin ja koulun tai päiväkodin väliseen matkaan. 

Sivistyslautakunta käsitteli asiaa 26.4.2023 § 49. Kuljetusperiaatteet palautettiin valmisteluun. Asiaa on käsitelty Tuomi Logistiikan kanssa. Oheismateriaalina on jatkovalmistelun tuottamaa lisätietoa.

Oheismateriaalina ovat nykyiset oppilaskuljetusperiaatteet, joihin on merkitty tehtävät muutokset. Liitteenä on uudet Hämeenkyrön esi- ja perusopetuksen oppilaskuljetusperiaatteet. 

Lausunto asian ratkaisemiseksi, talous- ja hallintopäällikkö Liisa Neronen:

Sivistyslautakunta hyväksyy liitteenä olevat Hämeenkyrön esi- ja perusopetuksen oppilaskuljetusperiaatteet 1.8.2023 alkaen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää talous- ja hallintopäällikön lausunnon mukaisesti.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

rehtorit, koulusihteerit, varhaiskasvatuksen johtaja, päiväkotien johtajat ja varajohtajat