Kunnanvaltuusto, kokous 7.10.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kuvaus

Hallintosääntö 34 §: Kutsu valtuuston kokoukseen on vähintään 5 päivää ennen kokousta lähetettävä erikseen kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Samassa ajassa on kokouksesta annettava yleisesti tieto kunnan verkkosivuilla ja viiteilmoituksella paikallislehdessä.

Kokouskutsu lähetetään ensisijaisesti sähköisesti.

Valtuusto on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmasosaa valtuutetuista on läsnä (Kuntalaki 103 §).

Kokouskutsu ja esityslista on lähetetty valtuutetuille 2.10.2024. Kuulutus valtuuston kokouksesta on julkaistu kunnan nettisivuilla 1.10.2024 (kuulutus 73/2024) ja julkaistu UutisOivassa 2.10.2024.

Valtuutettu Pasi Eloranta on ilmoittanut esteestä saapua valtuuston kokoukseen puhelimitse 16.9.2024. Hänen tilalleen on kutsuttu Keskustan 1. varavaltuutettu Mervi Koponen.

Valtuutettu Suvi Järvenpää on ilmoittanut esteestä saapua valtuuston kokoukseen sähköpostilla 2.10.2024. Hänen tilalleen on kutsuttu SDP:n 2. varavaltuutettu Sami Mäkelä. SDP:n 1. varavaltuutettu Jari Takala oli myös estynyt saapumaan kokoukseen.

Valtuutettu Heikki Uusitalo on ilmoittanut esteestä saapua valtuuston kokoukseen puhelimitse 2.10.2024. Hänen tilalleen on kutsuttu Kokoomuksen 1. varavaltuutettu Olavi Pesu.
Olavi Pesu on ilmoittanut esteestä saapua valtuuston kokoukseen sähköpostilla 7.10.2024. Hänen tilalleen on kutsuttu Kokoomuksen 2. varavaltuutettu Hannele Nordfors.

Valtuutettu Mauri Lepola on ilmoittanut esteestä saapua valtuuston kokoukseen sähköpostilla 2.10.2024. Hänen tilalleen on kutsuttu SDP:n 3. varavaltuutettu Jari Ollila.

Valtuutettu Raija Westergård on estynyt saapumaan kokoukseen ja hänen tilallaan on Vasemmistoliiton 1. varavaltuutettu Pekka Mäkipää.

Valtuutettu Mirka Löf on ilmoittanut esteestä saapua valtuuston kokoukseen sähköpostilla 7.10.2024. Hänen tilalleen on kutsuttu Vasemmistoliiton 3. varavaltuutettu Jussi Niinenmaa. Vasemmistoliiton 2. varavaltuutettu Miska Vesikko oli myös estynyt saapumasta kokoukseen.

Päätösehdotus

Valtuusto toteaa kokouksen olevan laillinen ja päätösvaltainen.

Päätös

Hyväksyttiin. 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)