Kunnanhallitus, kokous 15.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 93 Valtuuston 18.3.2024 päätösten toimeenpano

HMKDno-2021-415

Valmistelija

  • Tiina Paloranta, talous- ja hallintojohtaja, tiina.paloranta@hameenkyro.fi

Kuvaus

Kuntalaki 39 §:

Kunnanhallituksen tehtävänä on vastata valtuuston päätösten valmistelusta,​ täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta.

Kuntalaki 143 §: 

Päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman.Täytäntöönpanoon ei kuitenkaan saa ryhtyä,​ jos oikaisuvaatimus tai valitus käy täytäntöönpanon johdosta hyödyttömäksi taikka jos oikaisuvaatimuksen käsittelevä toimielin tai valitusviranomainen kieltää täytäntöönpanon.

Kuntalaki 96 §: 

Jos kunnanhallitus katsoo,​ että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen,​ kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatettava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi.

Valtuuston päätösten toimeenpanosta tehdään oma päätöksensä jokaisen valtuuston kokouksen jälkeen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Johanna Rannanjärvi, kunnanjohtaja, johanna.rannanjarvi@hameenkyro.fi

Hallitus

  1. toteaa,​​ että valtuuston 18.3.2024 päätökset on tehty oikeassa järjestyksessä eikä ne mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi eivätkä ole lainvastaisia
  2. päättää,​​ että valtuuston 18.3.2024 kokouksen päätökset pannaan täytäntöön.


Valtuutettu Hannamaija Oinosen valtuustoaloite vessapassin käyttöönotosta kunnan tiloissa otettu valmisteluun kunnanhallitukselle.  Aloitteesta pyydetään vanhus- ja vammaisneuvoston lausunto. 

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)