Sivistyslautakunta, kokous 24.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Riskienhallinnan ja sisäisen tarkastuksen raportointi 2023, sivistyspalvelut

HMKDno-2023-190

Valmistelija

  • Liisa Neronen, talous- ja hallintopäällikkö, liisa.neronen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Hämeenkyrön kunnan sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan ohje on hyväksytty vuonna 2021.  Talous- ja hallintojohtaja on antanut yleisohjetta täydentävän ohjeen vuoden 2023 sisäisen tarkastuksen ja riskienhallinnan toteuttamiseen. Sisäiset tarkastukset ja riskienhallinnan kohteet tehdään Granite-ohjelmalla. Raportointi lautakunnille ja hallitukselle hoidetaan ohjelmasta tulevin raportein. 

Riskienarviointi 

Vuoden 2023 kaikkien yhteisiksi riskienarvioinnin kohteiksi on määrätty operatiiviset ja vahinkoriskit. Johtoryhmä arvioi strategisia riskejä. 

Sisäisen tarkastuksen ja riskienhallinnan ohjeeseen sisältyy riskikartta, joka sisältää operatiiviset riskit, vahinkoriskit, strategiset riskit ja taloudelliset riskit. 

Jokaisen vastuualueen on vuoden aikana arvioita kaksi riskiä operatiivisista ja vahinkoriskeistä.  

Sisäinen tarkastus 

Jokaisella johtoryhmän jäsenellä on sisäisen tarkastuksen tehtävänä tarkastaa alaistensa päätökset pistokokein. Jokaisen esihenkilön, kenen alaisina on viranhaltijapäätöksiä tekeviä henkilöitä, on tehtävä sama tarkastus. 

Johtoryhmä on päättänyt kaikkien palvelualueiden yhteiseksi sisäisen tarkastuksen kohteeksi henkilöstökyselyn tulosten käsittely vastuualueella/osavastuualueella/yksikössä.  

Johtoryhmä voi päättää vuoden aikana toteuttaa myös muita yhteisiä tarkastuksia. Palvelujohtajien tehtävänä on antaa tarkennetut sisäisen tarkastuksen tehtävät palvelualueella. 

Raportointi 

Riskienhallinta ja sisäiset tarkastukset raportoidaan lautakunnalle kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäinen raportti tehtiin kevätkaudella ja tuotiin lautakunnille tiedoksi kesän kokouksessa. Toinen raportti kattaa koko vuoden tarkastukset ja tuodaan lautakunnille tiedoksi seuraavan vuoden ensimmäisessä kokouksessa. Hallitukselle kootaan raportti koko kunnasta. 

Raportit ovat oheismateriaalina.  

Lausunto asian ratkaisemiseksi, talous- ja hallintopäällikkö Liisa Neronen:

Lautakunta merkitsee tiedokseen riskienhallinnan ja sisäisen tarkastuksen raportit vuodelta 2023. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää talous- ja hallintopäällikön lausunnon mukaan.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

kunnanhallitus