Sivistyslautakunta, kokous 24.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Kuntalaisaloitteiden käsittely vuonna 2023: sivistyslautakunta

HMKDno-2024-19

Valmistelija

  • Liisa Neronen, talous- ja hallintopäällikkö, liisa.neronen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Kuntalain § 23:n ja hallintosäännön § 21:n mukaan kunnan asukkaalla sekä kunnassa toimivalla yhteisöllä ja säätiöllä on oikeus tehdä aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa. Palvelun käyttäjällä on oikeus tehdä aloitteita palveluaan koskevassa asiassa. ​Aloite tulee tehdä kirjallisesti tai sähköisellä asiakirjalla. Aloitteesta tulee käydä ilmi, mitä asia koskee sekä aloitteen tekijän nimi, kotikunta ja yhteystiedot.

Aloitteen käsittelee se kunnan viranomainen, jolla on toimivalta tehdä päätöksiä aloitteen tarkoittamassa asiassa. Jos toimivaltainen viranomainen on toimielin, aloitteista ja aloitteiden perusteella suoritetuista toimenpiteistä on annettava toimielimelle tieto. Hallituksen ja lautakunnan tehtäväalueella tehdyistä aloitteista on vastaavasti esitettävä tiedot hallitukselle ja asianomaiselle lautakunnalle niiden päättämällä tavalla. Aloitteen tekijälle on ilmoitettava tieto aloitteen käsittelystä kunnassa ja aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet tai tieto siitä, että aloite ei anna aihetta toimenpiteisiin.

Sivistyslautakunnalle vuonna 2023 osoitetut kuntalaisaloitteet: 

Kuntalaisaloite; moottoripaja ehkäisemään nuorten syrjäytymistä.

Aloite on ollut käsiteltävänä Nuorisopalveluissa ja aloitteen käsittelemää toimintaa järjestetään 2024. Vapaa-aikapäällikkö Mika Koskela vastaa aloitteeseen viranhaltijapäätöksellä tehtyjen suunnitelmien varmistuessa kevään 2024 aikana.

Lausunto asian ratkaisemiseksi, talous- ja hallintopäällikkö Liisa Neronen:

Lautakunta merkitsee tiedokseen tehtäväalueelleen tehdyt kuntalaisaloitteet 2023.


 
  

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää talous- ja hallintopäällikön lausunnon mukaisesti

Päätös

Hyväksyttiin.