Kunnanhallitus, kokous 13.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 33 Yleisen tietosuojasopimuksen hyväksyminen Hämeenkyrön kunnan ja Pirkanmaan hyvinvointialueen kesken

HMKDno-2023-67

Valmistelija

  • Tiina Paloranta, talous- ja hallintojohtaja, tiina.paloranta@hameenkyro.fi

Kuvaus

Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Pirkanmaan kuntien toimintojen rajapinnoilla käsitellään jatkossa henkilötietoja. Tämän vuoksi hyvinvointialueen ja kunkin kunnan välille täytyy tehdä sopimus henkilötietojen käsittelystä.

Hämeenkyrön kunta toimii tiettyjen henkilötietojen osalta tietojen käsittelijänä ja Pirkanmaan hyvinvointialue rekisterinpitäjänä. Lisäksi on päinvastaisia tilanteita, joissa Hämeenkyrön kunta toimii rekisterinpitäjänä ja Pirkanmaan hyvinvointialue henkilötietojen käsittelijänä.

Tietosuojasopimuksen liitteenä 1 on käsittelytoimien kuvaus. Siinä kuvataan kuntakohtaisesti mm. tietoja ja tarkoituksia, joissa kunta tai hyvinvointialue toimii henkilötietojen käsittelijänä. Liitettä tulee täydentää, jos aloitetaan uusi henkilötietojen käsittelyä tai siirtoa sisältävä yhteistyö.

Tietosuojasopimuksen liitteellä 2 voidaan tarvittaessa antaa suostumus Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen rajat ylittävälle henkilötietojen käsittelylle. Rekisterinpitäjän ja käsittelijän välillä pitää olla kirjallinen tietojenkäsittelysopimus (EU:n yleinen tietosuoja-asetus, GDPR). Kahdensuuntaisella tietosuojasopimuksella ja sen liitteillä varmistetaan hyvään tietosuojaan liittyvät käytännöt.

Hallintosäännön perusteella asia kuuluu hallituksen päätösvaltaan.  

Pykälän liitteenä on tietosuojasopimus.

Oheismateriaalina on Liite 1, Käsittelytoimien kuvaus ja Liite 2, Henkilötietojen siirto EU/ETA-alueen ulkopuolelle.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antero Alenius, kunnanjohtaja, antero.alenius@hameenkyro.fi

Hallitus

  1. hyväksyy yleisen tietosuojasopimuksen liitteen mukaisesti
  2. valtuuttaa talous- ja hallintojohtajan tekemään tarvittaessa teknisluonteisia ja vähäisiä muutoksia tietosuojasopimukseen  
  3. valtuuttaa talous- ja hallintojohtajan päivittämään yleisen tietosuojasopimuksen liitteitä.  

Päätös

Hyväksyttiin. 

Tiedoksi

kirjaamo@Pirha.fi, tietosuojavastaava Vuorihuhta