Sivistyslautakunta, kokous 23.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 138 Lausuntopyyntö sivistyslautakunnalle. Maantiealueiden hallinnollinen asemakaavamuutos.

HMKDno-2021-256

Valmistelija

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Sivistyslautakunta on saanut lausuntopyynnön 17.11.2022 saapuneella viestillä. Lausuntoa tai mielipidettä pyydetään kahdesta asiasta: 

  1. Kunnanhallitus kuuluttaa Kylmäojantien ja Ahrolantien asemakaavamuutoksen ja laajennuksen vireilletulosta ja on 31.10.2022 §251 päättänyt asettaa kaavan valmisteluaineiston osallistumis-ja arviointisuunnitelmineen ja kaavaluonnoksen nähtäville 30 päivän ajaksi (MRL 62 § ja MRA 30 §). Suunnittelualue käsittää rakennettua liikennealuetta ja maantien alueita Ahrolantiellä sekä Kylmäojantiellä.
  2. Lisäksi hallitus on 31.10.2022 §251 päättänyt asettaa Maantiealueiden hallinnollisen asemakaavamuutoksen, kaavaehdotuksen nähtäville (MRL 65 § ja MRA 27§,30 §). Siinä ovat osat Valtakadusta, Ristamäentiestä sekä Häijääntiestä. Kaava-alue on rakennettua liikennealuetta ja vähäisen asemakaavamuutoksen tavoitteena on muuttaa suunnittelualueella sijaitsevat asemakaavoitetut maantien alueet kaduiksi.

 

Lausuntopyynnön mukana tullut aineisto on oheismateriaalina.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta toteaa, että muutoksilla ei ole vaikutusta koulumatkojen turvallisuuteen tai oppilaskuljetuksiin. Asiaan ei ole muuta lausuttavaa.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kaavoituspäällikkö