Sivistyslautakunta, kokous 23.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 136 Jäsenten valinta; Pirkanmaan hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimet, nuorisovaltuusto

HMKDno-2022-397

Valmistelija

  • Mika Koskela, liikuntakoordinaattori, ma. elämänlaatupalvelujen esimies, mika.koskela@hameenkyro.fi

Kuvaus

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus on kokouksessaan 29.8.2022 päättänyt perustaa vaikuttamistoimielimet. Alle 20 000 asukkaan kunnat valitsevat yhden jäsenen kumpaankin vaikuttamistoimielimeen. Hyvinvointialueen nuorisovaltuuston osalta valmistelun lähtökohta on ollut se, että jo nyt Pirkanmaan liiton puitteissa toimiva maakunnallinen nuorisovaltuusto toimii myös hyvinvointialueen nuorisovaltuustona. Pirkanmaan liitto ja hyvinvointialue laativat yhteistyösopimuksen nuorisovaltuuston toiminnassa. Sopimus mahdollistaa hyvinvointialueen nuorisovaltuuston edustajien toimimisen myös Pirkanmaan liiton kutsumana vaikuttamistoimielimenä.

Nykyisen maakunnallisen nuorisovaltuuston kausi päättyy vuoteen 2022 ja uusi nuorisovaltuusto järjestäytyy tammikuussa 2023. Ensimmäisen kokouksen ajankohdaksi on jo sovittu 28.1.2023.

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus pyytää 21.10.2022 saapuneella kirjeellä alueen kuntia nimeämään jäsenet hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon. Esitykset jäsenistä pyydetään toimittamaan hyvinvointialueen kirjaamoon viimeistään 30.11.2022 mennessä.

Hämeenkyrön nuorisovaltuusto on käsitellyt kokouksessaan 7.11.2022 jäsenten valintaa ja esittää  jäseneksi Pipsa Pääskynkiveä ja varajäseneksi Vilja Martikaista. 

Lausunto asian ratkaisemiseksi Elämänlaatupalveluiden ma. esimies Mika Koskela

Sivistyslautakunta nimeää hyvinvointialueen nuorisovaltuuston jäseneksi Pipsa Pääskynkiven ja varajäseneksi Vilja Martikaisen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää elämänlaatupalvelujen ma esimiehen lausunnon mukaisesti.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Pirkanmaan hyvinvointialueen kirjaamo, valitut jäsenet