Sivistyslautakunta, kokous 6.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Koulukuljetuskohteiden kilpailutus

HMKDno-2022-148

Valmistelija

  • Matleena Ylitalo, talous- ja hallintopäällikkö, matleena.ylitalo@hameenkyro.fi

Kuvaus

Koulukuljetusreitit on kilpailutettu vuonna 2019 osana kunnan henkilö- ja ruokapalvelukuljetusten hankintakokonaisuutta (Kh 13.5.2019 83§). Kilpailutuksessa reitit on jaettu eri kohteisiin. Kohteiden sopimuskaudet optiovuosineen ovat määritelty eri mittaisiksi. Osassa kohteissa on vielä mahdollista käyttää optiovuosi kesään 2023 saakka.

Kahden koulukuljetuskohteen sopimuskaudet päättyvät ja siitä syystä kohteet on kilpailutettu uudelleen erillisinä kokonaisuuksina. Kohteiden kilpailutus on toteutettu Cloudia tarjousportaalin kautta (julkisten hankintojen ilmoituskanava Hilmassa) avoimella menettelyllä 23.2.-25.3.2022 välisenä aikana. Kyseessä ovat EU-kynnysarvon alittavat palveluhankinnat. Tarjousten valintaperusteena on halvin hinta.

Kohteeseen Jumesniemi-Hahmajärvi saapui määräaikaan 25.3.2022 mennessä seitsemän tarjousta (A. Lamminmäki Oy, Tepin Pirssi Oy, Top Liikenne Oy, Triviabus, Vammalan Palveluliikenne Oy, Vekka Group Oy ja Ylitalo Yhtiöt Oy). Tarjousten perusteella Ylitalo Yhtiöt Oy:n tarjous on edullisin. Sopimuksen laskennallinen arvo koko sopimuskauden aikana on arviolta 116 000 euroa (alv. 0%).

Kohteeseen Hämeenkyrö-Tampere saapui määräaikaan 25.3.2022 mennessä 3 tarjousta (A. Lamminmäki Oy, Laiskajaakon Taksi ja Ylitalo Yhtiöt Oy). Tarjousten perusteella Ylitalo Yhtiöt Oy:n tarjous on edullisin. Tämän sopimuksen laskennallinen arvo koko sopimuskauden aikana on arviolta 11 500 euroa (alv. 0%).

Kohteiden sopimuskausi on 1.8.2022 - 31.07.2023. Valitun palveluntuottajan kanssa tehdään kirjallinen sopimus. Palveluntuottajan ja Hämeenkyrön kunnan välille syntyy sitova sopimus hankinnan kohteesta vasta kun osapuolet ovat allekirjoittaneet hankintaa koskevan sopimuksen.

Sivistyslautakunnan päätöksen 1.9.2021 § 91 mukaan lautakunnan ratkaisuvaltaan kuuluu 35.000 euron ja sen ylittävät hankinnat.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää

  1. hankkia kuljetuspalvelut Ylitalo Yhtiöt Oylta kohteeseen Jumesniemi -Hahmajärvi
  2. hankkia kuljetuspalvelut Ylitalo Yhtiöt Oylta kohteeseen Hämeenkyrö-Tampere
  3. valtuuttaa talous- ja hallintopäällikön allekirjoittamaan sopimukset

 

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

tarjouksen jättäneet, sivistysjohtaja, koulusihteeri