Sivistyslautakunta, kokous 6.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 37 Koululaisten kesäkerho 2022

HMKDno-2022-145

Valmistelija

  • Matleena Ylitalo, talous- ja hallintopäällikkö, matleena.ylitalo@hameenkyro.fi

Kuvaus

Koululaisten kesätoiminnan järjestäminen on kunnille vapaaehtoista ja toiminnasta perittävät maksut ovat kunnan päätettävissä. Kesäkerhotoiminnalla on vaikutusta pienten koululaisten hyvinvointiin ja toiminta ehkäisee syrjäytymistä. Kesäkerhotoiminta vastaa pienten koululaisten kesähoidon tarpeeseen tarjoamalla 1.- ja 2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen piirissä oleville vanhemmille lapsille kokopäiväisen (klo 8-16) hoidon arkipäivinä. Vuosina 2018-2021 kesäkerho on pidetty Kirkonkylän koulussa Monitoimikeskus Sillassa.    

Koululaisten kesätoiminta järjestetään ajalla 6.6 - 23.6.2022 Monitoimikeskus Sillassa. Kesäkerhon toiminta edellyttää kahden koulunkäynnin ohjaajan (30 h/vko) palkkaamista kesäkerhon ajalle. Ohjaajat löytyvät kunnan omasta henkilöstöstä, ja heillä olisi muussa tapauksessa kesäkeskeytys työsuhteessa. Vammaispalvelut osallistuvat järjestämiskustannuksiin niiden lasten osalta, jotka tulevat toimintaan heidän kauttaan.

Kesätoiminnasta peritään viikkokohtainen maksu 50 e ja juhannusviikolta 40 e. Maksu ei ole tulosidonnainen. Sisaralennus 10 % määrittyy iltapäivätoiminnan maksuohjeen mukaisesti. Laskutus perustuu sitovaan ilmoittautumiseen ja maksu peritään täysimääräisenä jokaiselta alkavalta kalenteriviikolta, jonka huoltaja on lapselleen varannut. Kerho järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 10 sitovien ilmoittautumisten perusteella.

Hallintosäännön 107 § mukaan sivistyslautakunnan ratkaisuvaltaan kuuluu päättää opetuksen järjestämiseen liittyvistä kunnalle vapaaehtoisista toiminnoista ja 91 § mukaan lautakuntien ratkaisuvaltaan kuuluu päättää maksuista.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää

  1. että kesäkerho järjestetään ajalla 6.6.- 23.6.2022 Monitoimikeskus Sillassa
  2. periä toiminnasta viikkokohtaisen maksun 50 e ja juhannusviikolta 40 e
  3. että rehtori voi päättää maksun perimättä jättämisestä tai alentaa sitä, jos maksun suuruus on esteenä lapsen osallistumiselle kesäkerhossa.

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

rehtorit, koulusihteeri