Keskusvaalilautakunta, kokous 8.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Europarlamenttivaalien ilmoituskeskus 2024

HMKDno-2024-84

Kuvaus

Kaikki Hämeenkyrön kunnan äänestysalueiden vaalilautakunnat käyttävät äänten paikallista tallennusta vaalipäivän äänestyksessä. Vaalilautakunnat tallentavat äänestysalueensa vaalipäivänä äänestäneiden ja vaalipäivän äänten lukumäärät suoraan tuloslaskentajärjestelmään. Kunnassa on kuitenkin oltava äänten tallennuksen varajärjestely eli ilmoituskeskus.

Europarlamenttivaalien alustavan ääntenlaskennan tiedotusta varten keskusvaalilautakunnan on perustettava ilmoituskeskus, jos kunnassa on vähintään kaksi äänestysaluetta. Ilmoituskeskus kokoaa äänestysalueittain vaalipäivänä äänestäneiden lukumäärän ja vaalipäivän äänestyksen alustavan tuloksen, mikäli tuloslaskentajärjestelmän käytössä ilmenee ongelmia.

Päätösehdotus

Keskusvaalilautakunta päättää perustaa europarlamenttivaalien vaalipäivän ilmoituskeskuksen Hämeenkyrön kunnan tiloihin varajärjestelyksi. Keskusvaalilautakunta nimeää ilmoituskeskuksen vastuuhenkilöksi keskusvaalilautakunnan sihteerin. Keskusvaalilautakunta valtuuttaa keskusvaalilautakunnan sihteerin tarvittaessa pakottavassa tilanteessa siirtämään ilmoituskeskuksen sijainnin muualle.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

keskusvaalilautakunnan sihteeri Annukka Kosonen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)