Keskusvaalilautakunta, kokous 8.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 14 Ennakkoäänestyksen tarkastamisen järjestäminen

HMKDno-2024-84

Kuvaus

Keskusvaalilautakuntaan saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat tarkastetaan vaalikuorta avaamatta kokouksessa, joka on pidettävä siten, että perjantaina 7.6.2024 ennen kello 19.00 saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat ehditään käsitellä. Keskusvaalilautakunnan harkintaan jää, miten se käytännössä suorittaa ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastuksen. Oikeusministeriön vaaliohjeiden mukaan, jos tarkastettavia asiakirjoja tulee runsaasti, keskusvaalilautakunta voi päättää, että keskusvaalilautakunnan sihteeri yhdessä avustavan henkilökunnan kanssa suorittaa asiakirjojen valmistelevan tarkastamisen keskusvaalilautakunnan käsittelyä varten lautakunnan antamien ohjeiden mukaisesti. Tarkastuksen apuna voidaan käyttää kunnan henkilökuntaa.

Päätösehdotus

Keskusvaalilautakunta

  1. valtuuttaa keskusvaalilautakunnan sihteerin tai varasihteerin ja sihteerin määräämät henkilöt tarkastamaan ennakkoäänestysasiakirjat ja kirjeäänestysasiakirjat
  2. valtuuttaa keskusvaalilautakunnan sihteerin tai varasihteerin ja sihteerin määräämät vähintään kaksi henkilöä suorittamaan kirjeäänestyksen vaalikuorten käsittelyyn liittyvät toimenpiteet tarvittaessa
  3. toteaa, että keskusvaalilautakunta kokoontuu suorittamaan loppuun ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastustyön perjantaina 7.6.2024 kello 19.00.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)