Keskusvaalilautakunta, kokous 8.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Kotiäänestyksen valmistavat toimenpiteet

HMKDno-2024-84

Kuvaus

Vaalilaissa määritellään keskusvaalilautakunnan puheenjohtajan huolehtimaan kotiäänestyksen valmistavista toimenpiteistä kotiäänestyksen tehtävänjaon, aikataulutuksen ja äänestäjille annettavien ilmoitusten osalta.

Vaalilaki § 55: "Kotiäänestykseen oikeutetun on kirjallisesti tai puhelimitse ilmoitettava halukkuudestaan äänestää ennakolta kotonaan viimeistään 12. päivänä ennen vaalipäivää ennen kello 16 kotikuntansa keskusvaalilautakunnalle." "Kunnan keskusvaalilautakunnan puheenjohtajan on huolehdittava siitä, että äänestäjälle annetaan viipymättä kirjallisesti tai puhelimitse tieto ainakin kahden tunnin tarkkuudella siitä ajankohdasta, jolloin vaalitoimitsija saapuu hänen luokseen."

Europarlamenttivaalien kotiäänestykseen oikeutettujen ilmoittautuminen on tehtävä 28.5.2024 kello 16 mennessä. Hämeenkyrössä nimitetään erikseen kotiäänestyksen vaalitoimitsijat.

Päätösehdotus

Keskusvaalilautakunta valtuuttaa keskusvaalilautakunnan sihteerin huolehtimaan kotiäänestyksen vaalitoimitsijoiden tehtävänjaosta, kotiäänestyksen aikataulutuksesta ja kotiäänestyksen äänestäjille annettavista aikatauluilmoituksista.

Päätös

Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)