Elinympäristölautakunta, kokous 2.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Korvaushakemus; Muuntajakoppi os. Koulukatu 35

HMKDno-2024-78

Valmistelija

  • Sari Hietala-Karlsson, toimistopäällikkö, sari.hietala-karlsson@hameenkyro.fi

Kuvaus

Asunto-osakeyhtiö Hämeenkyrön Koulukatu 35  on toimittanut kunnalle 26.10.2023 korvaushakemuksen, jossa todetaan että

"Asunto-osakeyhtiö hakee Hämeenkyrön kunnalta korvausta tontilla olevasta muuntajakopista mistä ei ole kauppakirjoissa mitään rasite mainintaa. Elenialta eikä Hämeenkyrön kunnalta löydy mitään sopimusta muuntajakopista. Muuntajakoppi on aikanaan aidattu asianmukaisesti, mutta aita on luhistumispisteessä. Muuntajakopin takia koko tämä alue on taloyhtiölle käyttökelvotonta tonttitilaa ja on pelkkä rasite. Taloyhtiö ei halua muuntajakopista graffiitti töherrys näyttämöä ja se tulee olla aidattu kuten tähänkin asti. Aikanaan koppi on todennäköisesti suojattu lapsilta ja edelleen se saa olla suojattuna. Taloyhtiö pyytää kunnalta hyvityksenä uuden aidan, kuten vanhakin ja paikalleen asennettuna ja vanha aita pois vietynä ja taloyhtiö tyytyy tähän ja sen jälkeen asia on loppuun käsitelty."

Hämeenkyrön kunta on myynyt kiinteistön 29.9.2017 päivätyllä kauppakirjalla Jukka Tavela Oy:lle. Kauppakirjassa kohdassa Kaupan kohteen kunto todetaan, että ostaja on huolellisesti tutustunut kaupan kohteeseen ja ottaa sen vastaan siinä kunnossa kuin se viimeksi ostajalle esiteltäessä oli.

Kunnan myymällä määräalalla on sijainnut muuntajakoppi ja aita, jotka ovat olleen kaupantekohetkellä myydyllä kiinteistöllä. Muuntajakopin aidasta ei ole kauppakirjassa mainintaa kunnan kunnossapidon velvollisuuden osalta.

Hallintosääntö §112

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ritva Asula-Myllynen, elinympäristöjohtaja, ritva.asula-myllynen@hameenkyro.fi

Elinympäristölautakunta toteaa, että kunnalla ei ole muuntajakopin aidan suhteen kunnossapitovastuuta, vaan se kuuluu kiinteistön omistajalle.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Asunto Oy Hämeenkyrön Koulukatu 35

Muutoksenhaku

KUNNALLISVALITUS

Valitusoikeus
Tähän päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella, myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen.

Valitusaika ja valitusviranmomainen
Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Määräaika (30 pv) lasketaan siten, ettei siihen lueta nähtäväksiasettamispäivää. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä.

Valitusviranomainen ja osoite
Hämeenlinnan hallinto-oikeus
Postiosoite: Raatihuoneenkatu 1
13100 Hämeenlinna
puhelin: 029 56 42210 (asiakaspalvelu)
telekopio: 029 56 42269
sähköposti: hameenlinna.hao@oikeus.fi

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Valituskirjelmä
Valituskirjassa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan muutosta
  • miltä kohdin päätöksestä valitetaan ja muutosvaatimus perusteineen sekä
  • valittajan nimi ja kotikunta sekä osoite, johon asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa

Jos valituskirjan laatijana on joku muu henkilö, on valituskirjassa ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valitusasiakirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan allekirjoitettava.

Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä, sekä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi. Asiamiehen on esitettävä valtakirjansa tai osoitettava oikeutensa edustukseen hallintolain 12 §:n mukaisesti.

Valitusasiakirjojen toimittaminen
Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa valitusviranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä.

Hallinto-oikeus ei ota tutkittavaksi valitusperustetta päätöksen työsopimuslain vastaisuudesta.

Tuomioistuinten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (tuomioistuinmaksulaki 1.1.2016) nojalla muutoksenhakijalta voidaan periä hallinto-oikeudessa kulloinkin voimassa oleva oikeudenkäyntimaksu.

 

VAHINGONKORVAUSASIAT

Hallinto-oikeus ei ota tutkittavakseen vahingonkorvausta koskevaa valitusperustetta.
Vahingonkorvausasioissa vahinkoa kärsinyt voi nostaa kuntaa vastaan vahingonkorvauskanteen Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Yhteystiedot
Pirkanmaan käräjäoikeus
Kelloportinkatu 5 A
33100 Tampere
pirkanmaa.ko@oikeus.fi (virastoposti)
029 56 47449 / asiakaspalvelu, kirjaamo
Avoinna arkisin klo 8.00 - 16.15.

Postiosoite
Pirkanmaan käräjäoikeus
Kelloportinkatu 5 A
33101 Tampere