Elinympäristölautakunta, kokous 16.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Lausuntopyyntö kunnallisten jätehuoltomääräysten päivitysluonnoksesta vuonna 2024

HMKDno-2024-5

Valmistelija

  • Sari Hietala-Karlsson, toimistopäällikkö, sari.hietala-karlsson@hameenkyro.fi

Kuvaus

Alueellinen jätehuoltolautakunta valmistelee ehdotusta kunnallisiin jätehuoltomääräyksiin tehtävistä muutoksista, joiden esitetään astuvan voimaan 1.3.2024 alkaen. Muutokset koskevat pääasiassa kunnan järjestämään jätehuoltoon liittymistä (§ 7), erikseen kerättäviä jätelajeja (§ 13), jätteen polttamista ja hautaamista (§ 19), keräysvälinetyyppejä (§ 20) ja jäteastioiden sijoittamista (§ 27) koskevia pykäliä.

Jätehuoltomääräykset koskevat seuraavia kuntia: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärven ja Suodenniemen osalta), Tampere, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Jätehuoltolautakunta varaa toimialueen kunnille mahdollisuuden antaa lausuntonsa asiasta. Mahdolliset lausunnot pyydetään toimittamaan jätehuoltolautakunnalle viimeistään 18.1.2024.

Ympäristötarkastajan kanssa on keskusteltu kunnallisiin jätehuoltomääräyksiin tehtävistä muutoksista ja huomautettavaa näistä ei ole.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ritva Asula-Myllynen, elinympäristöjohtaja, ritva.asula-myllynen@hameenkyro.fi

Elinympäristölautakunnalla ei ole lausuttavaa kunnallisiin jätehuoltomääräyksiin tehtävistä muutoksista.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Alueellinen jätehuoltolautakunta

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)