Sivistyslautakunta, kokous 13.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 152 eVakan käyttöönotto; Tilapäisen varhaiskasvatuksen maksu

HMKDno-2023-474

Valmistelija

  • Kaisa Ojanen, varhaiskasvatusjohtaja, kaisa.ojanen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Tampereen kaupunkiseudun kehyskunnissa ja Hämeenkyrössä on aloitettu eVakan käyttöönottoprojekti. Prosessiin liittyy erilaisten varhaiskasvatuspalvelun järjestämisperiaatteiden yhdenmukaistaminen kaikissa kunnissa. Yhtenäisillä varhaiskasvatuksen järjestämisperiaatteilla voidaan edesauttaa kuntien välillä muuttavien perheiden tilannetta, kun eri kunnissa on käytössä sama, perheelle entuudestaan tuttu järjestelmä. Lisäksi yhtenäisiin toimintatapoihin siirtyminen nopeuttaa eVakan käyttöönottoprojektia.

Kuntien yhteisessä varhaiskasvatuksen kokouksessa 14.8.2023 keskusteltiin tilapäisen varhaiskasvatuksen käytön laskutuksesta. Tampereen kaupunkiseudun kunnissa on käytössä erilaisia laskutusperusteita. Hämeenkyrössä tilapäisestä varhaiskasvatuksesta peritään tällä hetkellä 18 e/päivä, hinta on ollut voimassa vuodesta 2014 alkaen. Vuonna 2023 tilapäistä varhaiskasvatusta on käyttänyt kolme lasta satunnaisesti. eVakaan siirtymisen myötä sovittiin yhtenäisestä laskutusperiaatteesta koko Tampereen kaupunkiseudulla, joka on 25 euroa/tilapäishoitopäivä. Siihen asti, kun käytössä on vanha asiakaslaskutuksen järjestelmä, käytetään ennen tätä esitystä voimassa olevia tilapäisen hoidon laskutusperusteita.

Hallintosäännön mukaan lautakunta päättää palvelualueen maksuista.

Lausunto asian ratkaisemiseksi, varhaiskasvatuksen johtaja Kaisa Ojanen:

Sivistyslautakunta päättää, että eVaka-järjestelmän käyttöönoton yhteydessä keväällä 2024 tilapäishoidon hinnaksi määritellään 25 euroa/päivä. Siihen asti, kun käytössä on vanha asiakaslaskutuksen järjestelmä, käytetään ennen tätä esitystä voimassa olevia tilapäisen hoidon laskutusperusteita.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää varhaiskasvatuksen johtajan lausunnon mukaisesti

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

varhaiskasvatuksen laskutus