Kunnanhallitus, kokous 6.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 275 Määräalan myynti (0,2 ha ) puun varastoalueeksi

HMKDno-2023-383

Valmistelija

  • Anne Hannunen, maankäyttöinsinööri, anne.hannunen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Ympäristökierros pidettiin 2.5.2023 Hämeenkyrön taajama-alueella ja siinä huomattiin, että Kylmäojantien varressa olevasta puun varastoalueesta pitää tehdä maanvuokrasopimus, koska se sijaitsee kunnan omistamalla kiinteistöllä. Toiminnanharjoittaja ilmoitti, että hän haluaa ostaa alueen kiinteistön Palomäki 108-436-5-140 lisämaaksi, koska polttopuutoiminta on vakiintunutta. Tämän vuoksi Hämeenkyrön kunta myy määräalan noin 1 914 m² kiinteistöstä Salonen 108-436-5-120. 

Myytävä määräala on peltoalueella ja Rantakulma-Heiska asemakaavassa alue on maatalousaluetta (MT). Myyntiä varten Ala-Laurila Oy on tehnyt AKA-arvion. Määräala ei muodosta rakennuspaikkaa, joten kaavoituksen odotusarvoa ei hinnoiteltu. Määräala ei myöskään lisää rakennusoikeuden määrää ostajan tontille. Lisäksi peltoalueen maaperä on erittäin huonolaatuinen märkyyden vuoksi. Myyntihinta sovittiin 6.10.2023 ostajan kanssa 5 742 euroksi. Kaupan ehdot on esitetty kauppakirjassa, joka on päätöksen liitteenä.

Hallintosäännön 97 § mukaan hallitus päättää kiinteän omaisuuden myynnin.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antero Alenius, kunnanjohtaja, antero.alenius@hameenkyro.fi

Hallitus myy noin 1914 m² määräalan kiinteistöstä 108-436-5-120 Salonen 5 742 euron hinnalla lisämaaksi kiinteistöön Palomäki 108-436-5-140 liitteenä olevan kauppakirjan ehdoin.

Päätös

Hyväksyttiin. 

Tiedoksi

maankäyttöinsinööri Hannunen, ostaja, laskentapäällikkö Salmela

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:
-    se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
-    kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimus on toimitettava Hämeenkyrön kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä, kello 15.00 mennessä.

Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hämeenkyrön  kunnan kunnanhallitus.

Postiosoite:  Härkikuja 7, 39100 Hämeenkyrö
Sähköpostiosoite: kirjaamo@hameenkyro.fi
Puhelinnumero:  03 - 565 23000          

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Hämeenkyrön kunnan kirjaamosta kirjaamon aukioloaikana ma-pe klo 9.00 - 15.00.
Hämeenkyrön kunta
Härkikuja 7, 39100 Hämeenkyrö
kirjaamo@hameenkyro.fi
Puhelin: (03) 565 23000