Sivistyslautakunta, kokous 11.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 129 Aluehallinnon selvityspyyntö LSSAVI/9983/2023

HMKDno-2023-320

Valmistelija

  • Liisa Neronen, talous- ja hallintopäällikkö, liisa.neronen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Aluehallintovirasto on saanut 15 Heinijärven koulun oppilaiden vanhemmalta kantelun (Liite 6 ja 6.1).  Aluehallintovirasto on 26.6.2023 saapuneessa sähköpostissa (liite 1) pyytänyt sivistyslautakuntaa hankkimaan kanteluun selvitykset erikseen Jukka Talvitieltä ja Kimmo Leväseltä sekä lausumaan tämän jälkeen oma näkemyksensä asiasta. Talvitielle on esitetty selvityspyynnössä kuusi kysymystä ja Leväselle yksi kysymys. Vastaamiseen on saatu lisäaikaa lokakuun loppuun.

Asian käsittelystä:

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 29.5.2023 § 131 seuraavasti: jos kantelun johdosta pyydetty selvityspyyntö kohdistuu palvelujohtajana toimivan esittelijän toimintaan niin, että hän on esteellinen, selvityspyyntö osoitetaan kunnanhallituksen vastattavaksi.

Kunnanjohtaja on aluehallintoviraston lakimiehen tarkemmat ohjeet saatuaan antanut muun muassa seuraavan valmisteluohjeen: 

Koulutuksen järjestäjän ominaisuudessa lautakunta esittää lausuntonaan näkemyksensä ko. viranhaltijoiden toimintaan edellä mainittujen seitsemän kysymyksen osalta. Näkemyksessä otetaan kantaa ainakin toiminnan laillisuuteen ja riittävyyteen: vastaus annetaan erikseen kysymyksiin 1–6 ja kysymykseen 7.

Kunnanhallituksen 29.5.2023 § 131 antaman ohjeen mukaisesti vastaus kysymykseen 7 tuodaan myös kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Sivistyslautakunnan esittelijän ollessa esteellinen ja ensimmäisen sijaisen ollessa esteellinen (perhesyyt) asian esittelee kokouksessa sivistysjohtajan toinen sijainen talous- ja hallintopäällikkö Liisa Neronen. 

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Liisa Neronen, talous- ja hallintopäällikkö, liisa.neronen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta

  1. merkitsee Heinijärven rehtorin ja sivistysjohtajan vastaukset (liite 2 ja 3) tiedokseen.
  2. hyväksyy liitteen 4  omana lausuntonaan vastaukseksi  Jukka Talvitietä koskevaan Aluehallintoviraston lausuntopyyntöön.
  3. hyväksyy liitteen 5  omana lausuntonaan vastaukseksi  Kimmo Levästä koskevaan Aluehallintoviraston lausuntopyyntöön. 

Päätös

Hyväksyttiin. Liitteissä 4 ja 5 oleviin lausuntoesityksiin tehtiin muutamia tarkennuksia ja lisäyksiä. 

Tiedoksi

Aluehallintovirasto, kunnanhallitus