Kunnanhallitus, kokous 8.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 104 Konserniyhtiöiden hallitusten valintaohjaus

HMKDno-2021-371

Valmistelija

  • Tiina Paloranta, talous- ja hallintojohtaja, tiina.paloranta@hameenkyro.fi

Kuvaus

Hallintosäännössä § 97 on lueteltu hallituksen tehtävät konsernijohtamisen osalta. Hallitus vastaa tytäryhteisöjen hallitusten jäsenten nimitysprosessista ja nimeää ehdokkaat tytäryhteisöjen hallituksiin. Yhtiökokousedustajat valitsevat hallitukset.

Kuntalaki 47 § määrää kunnan tytäryhteistöjen toiminnan ohjauksesta. Kunnan tytäryhteisön hallituksen kokoonpanossa on otettava huomioon toimialan edellyttämä riittävä talouden ja liiketoiminnan asiantuntemus.

Yhtiökokoukset yhtiössä pidetään vuosittain. Yhtiökokouksissa valitaan yhtiön hallituksen jäsenet. Yhtiöjärjestys määrää, ketkä yhtiön hallituksen jäsenistä ovat milloin erovuorossa. Erovuoroiset voidaan valita uudelleen hallituksen jäseniksi.

Hallitus antoi valintaohjauksen toimikautensa aluksi ja on täsmentänyt ohjausta myöhemmin Hämeenkyrön Veden ja Hämeenkyrön Asunnonhankinnan hallitusjäsenten osalta.

Oheismateriaalina on luettelo tämän hetken hallitusten jäsenistä ja varajäsenistä.  

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antero Alenius, kunnanjohtaja, antero.alenius@hameenkyro.fi

Hallitus antaa yhtiökokousedustajalle ohjeen valita tai esittää valittavaksi yhtiöiden hallituksiin kunnanhallituksen esittämät henkilöt. 

Päätös

Hyväksyttiin.

Rauno Mäki, Janne Kantti ja Pasi Eloranta poistuivat esteellisiksi ilmoittautuneena tämän asian käsittelyn ajaksi. Esteellisyyden peruste: he ovat asianosaisia yhtiöiden hallituksen jäseniniä

Hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Timo Mäkelä toimi puheenjohtajana tämän pykälä ajan.   

Tiedoksi

Kunnanjohtaja, yhtiökokousedustaja Aki Tainio