Sivistyslautakunta, kokous 22.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 F.E. Sillanpään lukion tilanne

HMKDno-2023-62

Valmistelija

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Kuvaus

F. E. Sillanpään lukion opiskelijoilta on saapunut 24.1.2023 päivätty kirje seuraavalla jakelulla: kunnanjohtaja sivistyslautakunnan puheenjohtaja, sivistysjohtaja, johtava rehtori, johtoryhmä, kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Kirjeen on allekirjoittanut 79 lukion opiskelijaa. Kirjeessä tuli esiin opiskelijoiden kokemat ongelmat lukion asioihin vaikuttamisessa ja opiskelijoiden kuulemisessa. Kirjeessä toivotaan pikaisia ja pysyviä toimenpiteitä opiskelijoiden vaikuttamismahdollisuuksien parantamiseksi.

Sivistysjohtaja kokosi palaverin 8.2.2023. Kokouksessa oli paikalla lukiosta opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja ja oppilaskunnan toimintaa ohjaava opettaja. Palaverin tuloksena päätettiin laatia opiskelijakunnalle toimintaohje, joka selventää opiskelijakunnan toimintaa ja asemaa lukion opiskelijoiden edustajana. Toimintaohje määrittelee myös koulun muille toimijoille opiskelijoiden kuulemis- ja muun yhteistyövelvoitteen sekä suunnitelman opiskelijakunnan kokousten ajankohdista ja osallistujista.

Pykälän oheismateriaalina on opiskelijoiden kirje. Opiskelijakunnan uusi toimintaohje tuodaan aikataulusyistä viimeistään kokouksessa tiedoksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Lautakunta keskustelee asiasta ja merkitsee tiedokseen F. E. Sillanpään lukion opiskelijoiden 24.1.2023 päivätyn kirjeen ja lukion opiskelijakunnan uuden toimintaohjeen. 

Päätös

Hyväksyttiin.

Lautakunta antoi seuraavan ponnen: 

Sivistyslautakunta toivoo, että opiskelijakunnan toimintaohje otetaan huomioon lukion toiminnassa. Asiaan palataan seurannan muodossa lautakunnan huhtikuun kokouksessa.

 

 

Tiedoksi

Lukion opiskelijakunta (hallituksen puheenjohtaja), kunnanjohtaja, johtava rehtori, kunnanvaltuuston puheenjohtaja, muu johtoryhmä, lukion rehtori, oppilaskuntaa ohjaava opettaja