Sivistyslautakunta, kokous 22.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 17 Kuntalaisaloitteiden yhteenveto 2022 Sivistyslautakunta

HMKDno-2023-71

Valmistelija

  • Liisa Neronen, talous- ja hallintopäällikkö, liisa.neronen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Hallintosäännön § 21:n mukaan kunnan asukkaalla sekä kunnassa toimivalla yhteisöllä ja säätiöllä on oikeus tehdä aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa. Palvelun käyttäjällä on oikeus tehdä aloitteita palveluaan koskevassa asiassa. ​Aloite tulee tehdä kirjallisesti tai sähköisellä asiakirjalla. Aloitteesta tulee käydä ilmi, mitä asia koskee sekä aloitteen tekijän nimi, kotikunta ja yhteystiedot. Aloitteen käsittelee se kunnan viranomainen, jolla on toimivalta tehdä päätöksiä aloitteen tarkoittamassa asiassa. Jos toimivaltainen viranomainen on toimielin, aloitteista ja aloitteiden perusteella suoritetuista toimenpiteistä on annettava toimielimelle tieto.

Hallituksen ja lautakunnan tehtäväalueella tehdyistä aloitteista on vastaavasti esitettävä tiedot hallitukselle ja asianomaiselle lautakunnalle niiden päättämällä tavalla. Aloitteen tekijälle on ilmoitettava tieto aloitteen käsittelystä kunnassa ja aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet tai tieto siitä, että aloite ei anna aihetta toimenpiteisiin.

Sivistyslautakunnan toimialuetta koskevia kuntalaisaloitteita tuli vain yksi vuonna 2022. Aloite tuli Kuntalaisaloite-palvelun kautta ja siihen vastattiin samaa kanavaa käyttäen.

Kuntalaisaloite, uima-allasosaston säilyttäminen, julkaistu 4.11.2022.

Aloitteeseen vastasi vapaa-aikapäällikkö Mika Koskela viranhaltijapäätöksellä § 5/2022. Päätös tuli sivistyslautakunnalle tiedoksi 25.1.2023 kokouksessa.
 

Lausunto asian ratkaisemiseksi, talous- ja hallintopäällikkö Liisa Neronen: Sivistyslautakunta merkitsee luettelon vuoden 2022 kuntalaisaloitteista tiedokseen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Lautakunta päättää talous- ja hallintopäällikön lausunnon mukaisesti.

Päätös

Lautakunta merkitsi luettelon tiedokseen.

Tiedoksi

talous- ja hallintojohtaja