Kunnanhallitus, kokous 4.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 56 Hallintosäännön päivitys 2024

HMKDno-2024-77

Valmistelija

  • Tiina Paloranta, talous- ja hallintojohtaja, tiina.paloranta@hameenkyro.fi

Kuvaus

Kuntalain mukaan valtuusto päättää hallintosäännöstä. Sitä on päivitettävä aina tarvittaessa. Hallintosääntöä on päivitetty viimeksi 11.12.2023, 59 §.

Tässä päivityksessä muutetaan yksi kohta ja lisätään yksi asia. 

Tällä hetkellä sivistyspalvelujen talous- ja hallintopäällikön ratkaisuvaltaan kuuluu oppilaskuljetusten osalta päättää oppilas- ja opiskelijakuljetuksista sekä kuljetusavustuksista lautakunnan hyväksymien periaatteiden mukaisesti. Rehtori päättää määräaikaisesta ja tilapäisestä yksittäisestä akuutista oppilas- ja opiskelijakuljetuksesta.

Sivistyspalvelujen työnjako asiassa on muutettu ja muuttunee vielä. Koska lopullinen ratkaisu oppilaskuljetusten ratkaisuvaltaa käyttävästä /käyttävistä ei ole vielä selvillä, on järkevintä siirtää asia sivistyslautakunnan toimivaltaan siten, että lautakunta päättää, kuka/ketkä ratkaisuvaltaa käyttävät. 

Luottamushenkilöiden koulutus-, seminaari- ja infotilaisuuksista muutetaan osa sellaisiksi, että niistä saa kokouspalkkiot. Tällä muutoksella on tarkoitus saada enemmän osallistuja tilaisuuksiin. Kaikista luottamushenkilöille pidettävistä tilaisuuksista ei saa palkkiota, vaan tilaisuuden kutsussa ilmoitetaan aina asiasta erikseen. 

Hallintosääntöön tehtävät muutokset

  • sivistyslautakunnan ratkaisuvaltaan lisätään kuka tai ketkä käyttävät ratkaisuvaltaa oppilas- ja opiskelijakuljetuksista sekä kuljetusavustuksista lautakunnan hyväksymien periaatteiden mukaisesti 
  • talous- ja hallintopäällikön ratkaisuvallasta poistetaan oppilaskuljetuksiin liittyvä kohta
  • luottamushenkilöiden palkkio-osuuteen lisätään koulutuksiin ja seminaareihin osallistumisesta maksettava palkkio silloin, kun kutsussa on erikseen mainittu asiasta. 


Oheismateriaalina on hallintosääntö, johon muutos on merkitty väreillä. Muutettu hallintosääntö on pykälän liitteenä. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Johanna Rannanjärvi, kunnanjohtaja, johanna.rannanjarvi@hameenkyro.fi

Hallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy liitteenä olevan päivitetyn hallintosäännön. 

Päätös

Hyväksyttiin. 

Tiedoksi

valtuuston listalle

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)