Sivistyslautakunta, kokous 23.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 100 Toimeksiannon kysymyksiin vastaaminen

HMKDno-2023-62

Valmistelija

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Kunnanjohtajan antama toimeksianto kuuluu seuraavasti:

Luottamushenkilöt ovat vedonneet minuun, jotta puuttuisin sivistysjohtajan esimiehenä ko. asioiden hoitoon. Siksi olen tänään 19.6.2023 päättänyt seuraavasta toimeksiannosta:

Sivistysjohtaja Kimmo Leväselle

Edellä selostettu toiminta ei ole sellaista, jota suurimman palvelualueen ammattitaitoiselta johtamiselta voin odottaa. Se ei myöskään toteuta niitä arvoja, jotka valtuusto on helmikuussa hyväksynyt. Tiedän, että kokemuksesi perustella pystyt halutessasi parempaan. Pystyt muodostamaan tilannekuvan sivistyspalvelualueen nykyisestä tilanteesta koulutuksen järjestäjänä. Pystyt näkemään muutoksen tarpeet ja kohteet. Sinulla on käytössäsi esihenkilöitä, joiden avulla voitte osoittaa meille muille, että te otatte vastuunne vakavasti ja lähdette tekemään muutosta.

Odotan sinun ensi syyslukukauden alusta alkaen osoittavan sitä johtajuutta, jota sivistyspalvelualueen johtaminen vaatii. Odotan sinulta yhdessä sivistyslautakunnan kanssa:

Sivistyspalvelualueen johtamisen ja toiminnan uudistamista koulutuksen järjestämistehtävässä

Ensimmäisenä vaiheena sinun on edellä käsiteltyihin kysymyksiin annettava uudelleen vastaukset ja käsiteltävä ne pykäläasiana sivistyslautakunnassa ja toimitettava vastaukset kunnanhallituksen kautta valtuustolle.

Seuraavaksi sivistysjohtajana suunnittelet ja toteutat sivistyslautakunnan ja esihenkilöittesi kanssa palvelualueen toiminnan vaiheittaisen uudistamisen:

  • Arvio nykytilanteesta, kehittämistarpeista, toimenpidesuunnitelma niistä,
  • Toimenpiteiden aikataulutus, raportointi lautakunnalle, lopputulokset sivistyslautakunnan käsittelyyn, 
  • Raportointi kunnanhallitukselle ja valtuustolle,
  • Avoin tiedotus eri vaiheissa sekä henkilöstölle että palveluiden käyttäjille.

Uudistamisen tulee käsitellä ainakin perusopetuksen ja yhteiskoulun/lukion johtamista, lukion vetovoiman turvaamista sekä toisen asteen koulutuksen (vapaa sivistystyö ja ammatillinen koulutus) asemaa Hämeenkyrön koulutustarjonnassa.

Eritystä huomiota tulee kiinnittää yhteistyöhön henkilöstön ja oppilaiden kanssa.

Lautakunnan kokouksen oheismateriaaleissa on alkuperäinen vastaus valtuustossa esitettyihin kysymyksiin sekä sivistysjohtajan 15.8.2023 päiväämä vastaus, jossa täydennetään toimeksiannon mukaisesti vastauksia.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Lautakunta merkitsee tiedokseen toimeksiannon edellyttämän sivistysjohtajan vastauksen.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

kunnanjohtaja, kunnanhallituksen kautta valtuustolle