Sivistyslautakunta, kokous 29.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Perusopetus: Koululaisten kesäkerho 2023 alkaen toistaiseksi

HMKDno-2023-139

Valmistelija

  • Timo Mäkelä, rehtori, johtava rehtori, timo.makela@hameenkyro.fi

Kuvaus

Koululaisten kesätoiminnan järjestäminen on kunnille vapaaehtoista ja toiminnasta perittävät maksut ovat kunnan päätettävissä. Kesäkerhotoiminnalla on vaikutusta pienten koululaisten hyvinvointiin ja toiminta ehkäisee syrjäytymistä.

Kesäkerhotoiminta vastaa pienten koululaisten kesähoidon tarpeeseen tarjoamalla 1.- ja 2.-luokan oppilaille sekä erityisen tuen piirissä oleville vanhemmille lapsille kokopäiväisen hoidon arkipäivinä. Vuosina 2018–2022 kesäkerho on pidetty Monitoimikeskus Sillassa Kirkonkylän koulussa 13 päivän ajan viikon 23 maanantaista päättyen viikon 25 torstaihin.

Kesäkerhon toiminta edellyttää 2–3 koulunkäynnin ohjaajan (30 h/vko) palkkaamista kesäkerhon ajalle. Ohjaajat löytyvät kunnan omasta henkilöstöstä, ja heillä olisi muussa tapauksessa kesäkeskeytys tai lomautus työsuhteessa. Hyvinvointialueelta voidaan laskuttaa oppilaskohtaisiset kustannukset niistä oppilaista, joilla on maksuosoitus hyvinvointialueelta.

Kesätoiminnasta peritään viikkokohtainen maksu 50 e ja juhannusviikolta 40 e. Maksu ei ole tulosidonnainen. Sisaralennus 10 % määrittyy iltapäivätoiminnan maksuohjeen mukaisesti. Laskutus perustuu sitovaan ilmoittautumiseen ja maksu peritään täysimääräisenä jokaiselta alkavalta kalenteriviikolta, jonka huoltaja on lapselleen varannut. Kerho järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 10 sitovien ilmoittautumisten perusteella. Toiminnan tarpeellisuutta ja asiakasmaksuja tarkastellaan ja tarkistetaan tarvittaessa.

Hallintosäännön 107 § mukaan sivistyslautakunnan ratkaisuvaltaan kuuluu päättää opetuksen järjestämiseen liittyvistä kunnalle vapaaehtoisista toiminnoista ja 91 § mukaan lautakuntien ratkaisuvaltaan kuuluu päättää maksuista.  

Lausunto asian ratkaisemiseksi, johtava rehtori Timo Mäkelä:         

Sivistyslautakunta päättää:

  1. Järjestää kesäkerhon toistaiseksi kesästä 2023 alkaen viikon 23 maanantaista viikon 25 (juhannusviikko) torstaihin klo 8 – 15 välisenä aikana.
  2. Toiminnan viikkokohtaiseksi maksuksi 50 e ja juhannusviikolta 40 e                                         

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää johtavan rehtorin lausunnon mukaisesti.

Jarmo Järvinen saapui § 34 käsittelyn aikana.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Alakoulujen rehtorit, Kirkonkylän koulun koulusihteeri