Elinympäristölautakunta, kokous 7.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Kuntalaisaloite; Monitoimikeskus Sillan pihan viihtyisyyden parantaminen

HMKDno-2022-300

Valmistelija

  • Sari Hietala-Karlsson, toimistopäällikkö, sari.hietala-karlsson@hameenkyro.fi

Kuvaus

Monitoimikeskus Sillan pihan viihtyisyyden parantaminen Hämeenkyrö

Aloite luotu Kuntalaisaloite.fi-palveluun 24.4.2022

"Monitoimikeskus Sillan ulkoalue on sekä päiväkodin että koulun puolelta pääosin karu: asfaltilla, pölisevällä sepelillä ja soralla päällystetty leikkikenttä. Tällä hetkellä piha ei houkuttele lapsia liikkumaan erilaisilla materiaaleilla ja maaston muodoilla. Pihan rakennettu ympäristö ei myöskään anna suojaa tuulisilla eikä aurinkoisilla säillä. Syksyisin ja talvisin piha on kylmä ja viimainen, kevät- ja kesäkuukausina paahtavan kuuma. Kunnolliset suojat puuttuvat edelleen. Piha ei saa olla välttämätön paha, vaan tärkeä osa rakennuksen kokonaisuutta, jossa lasten leikit voivat jatkua erilaisilla välineillä, materiaaleilla ja luonnon elementeillä sisätiloista ulos. Sillan pihan tulee houkutella kaikenikäisiä lapsia liikkumaan ja kokemaan ulkoilun riemua, jossa leikki, liikunta ja luovuus ovat keskiössä. Monipuolinen ja viihtyisä piha vahvistaa kaikenikäisten lasten motoriikkaa, yhteisöllisyyttä ja kaverisuhteita, koska lapsilla on kivaa ja motivoivaa tekemistä koko ulkoilun ajan. Toivomme, että monitoimikeskus Sillan piha-alueen parantamisessa otetaan huomioon käyttäjien käytännön tarpeet ja ideat. Monitoimikeskus Silta sijaitsee keskeisellä paikalla Hämeenkyrön keskustassa. Pihan viihtyisyyden lisääminen tuo positiivista näkyvyyttä ja lapsiperhemyönteisyyttä koko Hämeenkyrön imagoon ja vetovoimamarkkinointiin. Pihan kunnostaminen tekisi näkyväksi myös lapsiperheiden arvostamisen kunnassamme, sillä Silta on koko kunnan perheiden ja lasten aktiivisessa käytössä ympäri vuoden."

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ritva Asula-Myllynen, elinympäristöjohtaja, ritva.asula-myllynen@hameenkyro.fi

Elinympäristölautakunta toteaa vastauksena kuntalaisaloitteeseen, että vuoden 2023 talousarvion investoinneissa on varattu määrärahaa Sillan pihan kunnostukseen 50 000 euroa. Tämä pitää sisällään sekä suunnittelun että toteutuksen. 

Toteutus tehdään yhteistyössä Lujatalo Oy:n, sivistyspalvelujen ja pihan käyttäjien kanssa.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kuntalaisaloite.fi palvelu, kunnanhallitus, sivistysjohtaja

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)