Sivistyslautakunta, kokous 12.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 120 Esiopetuksen vuosisuunnitelma 2022-2023

HMKDno-2022-373

Valmistelija

  • Kaisa Ojanen, varhaiskasvatusjohtaja, kaisa.ojanen@hameenkyro.fi

Kuvaus

Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (2014) mukaan opetuksen järjestäjän tulee laatia esiopetuksen opetussuunnitelmaan perustuva vuosittainen suunnitelma ja tiedottaa huoltajille  siinä päätetyistä keskeisistä asioista. Suunnitelmassa tarkennetaan, miten paikallista opetussuunnitelmaa kussakin esiopetuksen yksikössä kyseisen vuoden aikana toteutetaan. Kehittämisen painopisteinä esiopetuksessa ovat joustavan esi- ja alkuopetuksen kehittäminen sekä lapsen tuen ehyt kokonaisuus esiopetuksessa ja täydentävässä varhaiskasvatuksessa.

Esiopetuksen vuosisuunnitelmaa on työstetty opetussuunnitelman perusteiden sekä Hämeenkyrön esiopetuksen opetussuunnitelman pohjalta yhdessä esiopetuksen henkilöstön kanssa. Vuosisuunnitelman osa 5, yhteiset tavoitteet ja oppimiskokonaisuudet on kaikilla yhteinen. Alkuosan kohdat suunnitelmasta ovat yksikkökohtaiset. Yksiköt tiedottavat huoltajia vuosisuunnitelmien sisällöistä sivistyslautakunnan käsittelyn jälkeen.

Esiopetuksen vuosisuunnitelmat ovat pykälän liitteenä.

Hallintosäännön § 108 mukaan sivistyslautakunta hyväksyy lukuvuosisuunnitelmat ja muut vuosittaista toimintaa ohjaavat suunnitelmat ja opetusohjelmat.

Lausunto asian ratkaisemiseksi, varhaiskasvatuksen johtaja Kaisa Ojanen

Sivistyslautakunta hyväksyy esiopetuksen vuosisuunnitelmat kaudelle 2022-2023.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Levänen, sivistysjohtaja, kimmo.levanen@hameenkyro.fi

Sivistyslautakunta päättää varhaiskasvatuksen johtajan lausunnon mukaisesti.

Päätös

Hyväksyttiin. 

Tiedoksi

päiväkotien johtajat, apulaisjohtajat, alakoulujen rehtorit