Hyvinvointijaosto, kokous 10.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Lausuntopyyntö: Pirkanmaan musiikkiopiston ja Tampereen konservatorion mahdollinen liitos

HMKDno-2024-122

Valmistelija

  • Mika Koskela, vapaa-aikapäällikkö, mika.koskela@hameenkyro.fi

Kuvaus

LAUSUNTOPYYNTÖ

Tampereen kaupunginhallituksen linjauksen (6.11.2023) mukaan Pirkanmaan musiikkiopistoa ja Tampereen konservatoriota edellytetään aloittamaan liitosneuvottelut mahdollisimman pian, koska kaupungin tuki osoitetaan viimeistään vuodesta 2027 alkaen vain yhdelle toimijalle. Oppilaitosten ylläpitäjät päättivät tilata selvityksen, jonka tekijäksi valittiin Janne Marniemi / Beat Next. Selvitys valmistuu toukokuun 2024 aikana. Selvityksen perusteella ylläpitäjät päättävät lokakuun 2024 loppuun mennessä liitosprosessin aloittamisesta.

Pyydämme Hämeenkyrön kunnalta lausuntoa mahdollisesta liitoksesta.  Lausunto pyydetään lähettämään allekirjoittaneelle sekä selvityshenkilö Janne Marniemelle (janne.marniemi@ramboll.fi) viimeistään 30.4.2024.

Nykytila

Miten kuvailisitte musiikkiopisto-opetuksen nykytilaa Hämeenkyrössä? Voitte halutessanne ottaa kantaa esim. laatuun, toimipisteiden määrään ja sijaintiin, yhteistyön sujuvuuteen, opetustarjonnan laajuuteen sekä mahdollisiin imagollisiin tekijöihin.

Tulevaisuus

Vaihtoehtoina ovat nykyisen toimintamallin jatkaminen tai liitos. Mitä seikkoja niihin liittyen haluaisitte tuoda esiin tai mihin kysymyksiin toivotte selvitystyössä otettavan kantaa?

Liitoksen toteutuessa opetuksen järjestäjätaho olisi jompikumpi nykyisistä tai kokonaan uusi organisaatio, esim. osakeyhtiö. Mikä on kantanne järjestäjätahoon ja millaisen edustuksen Hämeenkyrön kunta haluaa mahdollisen uuden oppilaitoksen hallintoon?

Mikäli oppilaitosten liitos toteutuu, arvioitteko sen vaikuttavan musiikkiopisto-opetuksen ja sen tukemisen jatkuvuuteen Hämeenkyrössä? Tuleeko yhteistyösopimus siinä tilanteessa neuvotella uudelleen?

 

Tampereella 5.3.2024

Jouni Auramo

Rehtori

 

LAUSUNTO

Nykytila

Hämeenkyrön kunta on tyytyväinen yhteistyöhön Pirkanmaan musiikkiopiston kanssa. Meidän kannaltamme on tärkeää, että toiminta nykymuodossa ja -laajuudessa jatkuu Hämeenkyrössä kustannuksien salliessa. Koemme, että Tampereen suunta on jatkossakin hämeenkyröläisille opiskelijoille oikea niin, että osa soittotunneista ja orkesteritoiminta on Tampereella.

Toiminta on ollut tarkoituksenmukaista, laadukasta ja yhteistyö on sujunut opiston johdon ja Hämeenkyrössä toimivan opetushenkilöstön kanssa jouhevasti ja hyvin. Se, että toimintaa on Hämeenkyrössä vain Sillassa, on ollut niin opiskelijoiden kuin opettajien kannalta hyvä asia.

Hämeenkyröllä on tällä hetkellä ohjausryhmässä yksi paikka. Mikäli uusi fuusio-opiston hallinnossa tulee tapahtumaan, niin yksi edustaja on edelleen hyvä saada Hämeenkyröstä. Suurin osa Sillan pianoista, joita koulun opetuksessa käytämme, on Pirkanmaan musiikkiopiston omistamia, joten siinäkin mielessä fuusiossa kannattaa olla mukana.

Tulevaisuus

Sillä, jatkuuko nykyinen toimintamalli vai tapahtuuko liitos, ei ole Hämeenkyrölle varsinaisesti väliä, niin kauan kuin hyvälaatuinen ja toimiva yhteistyö jatkuu. Meille tärkeintä on, että toiminta-alueemme on jatkossakin Hämeenkyrössä ja yhteistyö jatkuu laadukkaana. Erityisen tärkeää on, että saamme jatkossakin yhden paikan ohjausryhmässä. Jatkoa ajatellen fuusio voi niin taloudellisesti kuin toiminallisestikin olla toimiva vaihtoehto. Fuusion tapahtuessa on yhteistyösopimus luonnollisesti neuvoteltava uudelleen.

Mika Koskela, vapaa-aikapäällikkö

Arttu Pentikäinen, kulttuurikoordinaattori

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Mika Koskela, vapaa-aikapäällikkö, mika.koskela@hameenkyro.fi

Hyvinvointijaosto hyväksyy vapaa-aikapäällikön ja kulttuurikoordinaattorin laatiman lausunnon.

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

Pirkanmaan musiikkiopisto, kulttuurikoordinaattori